Til hovedinnhold

Høye strømregninger? Vi hjelper deg med enkle strømsparingstiltak

Tips til strømsparetiltak for din bolig/fritidsbolig. Vi gir deg enkle råd og prisestimat uten at det koster deg noe. Ring oss i dag på 51 70 97 20!

Med enkle og effektive sparetiltak, kan du få redusert strømforbruket betraktelig.
  • Montering av rele på varmtvannsberederen din som slår av strømmen på berederen når strømmen er dyrest

  • Montering av HAN-sensor på din strømmåler som gir deg full oversikt over «strømtyver» og du kan gå på «jakt» for å se hva som bruker strøm

  • Montering av smarte termostater som slår av varmekablene når strømmen er dyrest

  • Bytte av lyskilder/lamper til LED som reduserer strømforbruk

  • Montering av styresystem på lysene som ikke bare slår på lyset når du kommer inn men av når du går ut

  • Montering av smart elbillader som lader bilen når strømmen er billigst

  • Montering av solceller som gjør deg mindre avhengig av offentlig nett når strømmen er dyrest

Smart strømstyring for boliger

Du får inntil 10.000 kroner i støtte (pr. juni 2023) når du skaffer deg smarte styringssystemer for hjem eller fritidsbolig. Installerer du et system for smart strømstyring vil strømbruken bli styrt automatisk. Enova gir støtte til styringssystem som kan styre minimum to forbrukere, for eksempel lading av elbilen, oppvarming av varmtvannstanken og betonggulvet på badet når strømmen er billig. Samtidig vil systemet sørge for full komfort når du trenger det.

God innetemperatur når du trenger det - styr strømforbruket automatisk

Energisparingen behøver ikke gå utover komforten. Panelovner med varmestyringssystem regulerer varmen etter tid på dagen og når du er hjemme. Det er et enkelt tiltak som kan gjennomføres raskt og rimelig. Strømforbruket til oppvarming kan reduseres med 20 prosent eller mer. Med et godt styringssystem vil du også kunne spare på strøm til ventilasjon og annet forbruk. Systemet kan betjenes fra mobilen og også bli del av boligens helhetlige smarthus-system. Her finnes det mange ulike løsninger som kan tilpasses ethvert hjem og behov.

Solceller kan bli din "forsikring" mot høye strømpriser

Vil du sikre deg minst 30 år med lave strømregninger, og være mindre avhengig av svingningene i strømprisene fra vær og vind, kan solceller på taket være det rette for deg. Med solcellepaneler vil du ha en slags "forsikring" mot høye strømregninger. Boligeiere med solceller forteller at de sparer opptil 50 prosent av strømregningen over året. Solcelleanlegg er spesielt gunstig for de med høyt forbruk og de som lader elbil(er).

Lad elbilen når strømmen er billigst

Elbiler er billige i drift. En familie med to biler kan normalt spare minst 20 000 kroner i året på å bytte til elbil. Men hvor stor besparelsen er avhenger av strømprisen. Ved å installere en smartlader, som planlegger ladingen utfra ditt behov og når på døgnet strømmen er billigst kan du spare mye penger. El-billadingen automatiseres og du har oversikt via mobilen.

Varm opp vannet i varmtvannsberederen når strømmen er billigst

Det går mye strøm til oppvarming av varmtvann. Mange bruker varmtvann på morgenen og tidlig ettermiddag, og det er ofte på disse tidspunktene at strømprisene er på sitt høyeste. Ved å installere smart strømstyring av varmtvannsberederen, som varmer opp vannet utfra ditt behov og når strømmen er billigst, kan du spare mye penger.

Nå kan du også søke om støtte fra Enova til å installere en smart varmtvannsbereder. Les mer om støtteordningen hos Enova (pr.juni 2023).

Bytte lyskilder og slå av lys automatisk

Lys er viktig for trivsel, velvære, for å utføre oppgaver, forhindre ulykker og for å skape god stemning. Behovet for godt lys øker med alderen. Mye av strømforbruket i norske hjem går til spille fordi vi glemmer å slå av lyset. Å bytte til mer energieffektive lyskilder og lysstyring er gode tiltak. Du kan kutte en tredel av strømforbruket til belysning ved å installere lysstyring.

Vil du ha hjelp med strømsparing?

Kontakt oss i dag