Ring osss på 51709720 når du trenger elektriker
Vi kan belysning! Kontakt oss for moderne og effektive belysningsløsninger.
Svithun Elektro - belysningslogo

Belysning, lamper og utstyr

Belysning er et omfattende fagområde, og våre elektromontører har god faglig bakgrunn på forskjellige belysningsmiljøer.

Riktig belysning er med på å skape trivsel og velvære. Med riktig valg og plassering av lyskilder fremheves hjemmets interiør på en god og harmonisk måte.

Svithun Elektro as leverer bla. led belysning og utstyr for utebelysning fra en rekke leverandører.

Er du ute etter et spesielt lysmiljø, samarbeider vi med noen av landets beste lyskonsulenter hvor vi sammen med deg som kunde kommer fram til en eksklusiv løsning for ditt prosjekt.

Vi deler belysning inn i 4 hovedgrupper:

  • Allmennbelysning
  • Effektbelysning
  • Design belysning
  • Utebelysning
Belysning - Bildet viser moderne designbelysning i stue

Allmennbelysning
brukes i de fleste rom som hovedbelysning. Hensikten med belysning er å gi et godt og jevnt lys i hele rommet. Som allmennbelysning bruker vi ofte lysrørarmaturer i arbeidsrom, vaskerom, garasje etc. og tak-/vegglamper med lyspærer og halogen i oppholdsrom forøvrig. Planlegging er viktig for å oppnå jevnt lys og riktig balanse mellom lys og skygge.

Effektbelysning
eller stemningsbelysning som vi ofte kaller det, bruker vi for å lyssette spesielle miljøer og detaljer eller skape stemning i rommet. Effektbelysningen gir rommet kontraster og bidrar til et levende miljø som framhever bilder, peis, gjenstander, murvegg og lignende. Effektbelysning brukes ofte i stuer, kjøkken og bad. I kjøkken og bad inngår dette gjerne i stedet for lys i innredningen, med tanke på å framheve innredningen og samtidig belyse aktivitetsområdene.

Moderne effektbelysning består ofte av downlights, lys som er innfelt i tak, spotlights som er skinnemontert belysning eller uplight som er veggmontert belysning som lyser mot himlingen. Disse fåes i alle varianter og prisklasser.

Designbelysning
er lamper hvor de fleste elementer er tatt i betraktning. Det viktigste er at belysningen har et gjennomarbeidet utseende, moderne preg og gir et behagelig lysbilde. Belysningen kan ofte i seg selv erstatte et bilde/maleri, ja, være selve kunsten en vil fremheve.Designerne leker seg med form og farger, og her er ufattelig mye å studere. Denne type belysning brukes vi når vi vil noe ekstra med belysningen utover almennbelysning; framheve interiøret, understrèke en bestemt stilart eller ganske enkelt ha noe spesielt.

Belysning - Bildet viser flott, moderne kjøkkenbelysning

Utebelysning
har flere hensikter. De to viktigste er sikkerhet og miljøskapning. Det er viktig å belyse både innkjørsel og inngangsparti slik at du sikkert kan ta deg frem. Undersøkelser viser i tillegg at en godt belyst eiendom minker faren for innbrudd.

Vi kan styre utebelysningen med fotocelle, bevegelsedetektorer, eller tidsur; valget er ditt.

Riktig lys skaper riktig stemning. Vi leverer fra et stort utvalg slik at du kan skape et unikt lysmiljø for din bolig.

Ta kontakt for en uforpliktende gjennomgang av ditt lysbehov !

Kontakt Arve eller Arnt Ove i dag på tlf. 51 70 97 20 eller email:


Om oss

Svithun Elektro AS er din lokale belysningsekspert i Stavanger- og Sandnesområdet, vi er en solid partner med lang erfaring i bransjen.

-Vi kommer når strømmen går!

Kontakt oss for belysning

Svithun Elektro AS
Luramyrveien 9, 4313 Sandnes

Telefon: 51 70 97 20

Send oss gjerne en e-post.

Vi er tilstede der du er!

Følg gjerne med oss på sosiale medier
for siste nytt, gode tips og mer innen
inne- og utebelysning.

Følg din elektriker på facebook for mer informasjon og nyheter innen belysning
Følg din elektriker på youtube for mer informasjon og nyheter innen utebelysning
Design og utvikling: Henning Larsen - Kreativ webutvikler, Hebbs WebDesign
© , Svithun Elektro AS.